Authentic Flamenco komt in mei naar Brussel

Teatro Real - The Royal Opera of Madrid brengt, in samenwerking met Fever, bekroonde flamenco-artiesten uit Spanje naar meer dan 30 steden wereldwijd voor een beperkt aantal voorstellingen

473932-flamenco-310-85fe7f-original-1680013263.jpg
  • jpg

Brussel, 5 april 2023 – Na een succesvolle Noord-Amerikaanse en Braziliaanse tour het afgelopen jaar, hebben Teatro Real - The Royal Opera of Madrid en Fever, opnieuw de handen ineen geslagen om dit jaar Authentic Flamenco, de geprezen, verfrissende en traditionele flamencoshow, naar meer dan 30 steden wereldwijd te brengen. In mei belandt de show in Brussel voor een beperkte tijd. Tickets zijn nu verkrijgbaar op de site en op het platform van Fever.

Deze boeiende live-dansvoorstelling is geproduceerd door Fever, het nummer 1 platform wereldwijd voor het ontdekken van live-entertainment, samen met Teatro Real - de Koninklijke Opera van Madrid, een van de meest prestigieuze instituties voor podiumkunsten in Europa. De show vertoont gedurende het hele jaar in verschillende steden in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, en het Midden-Oosten de sprankelende geschiedenis van flamenco. Authentic Flamenco zal te zien zijn in Concert Noble in Brussel vanaf 12 mei tot en met 28 mei.

“We zijn enorm enthousiast om onze samenwerking met Teatro Real - The Royal Opera of Madrid voort te zetten en de traditie van flamenco te delen met toeschouwers over de hele wereld”, zegt Ignacio Bachiller Ströhlein, medeoprichter en CEO van Fever. “Als een van origine Spaans bedrijf zijn we er trots op dat we deze ongelooflijk getalenteerde artiesten een podium kunnen geven terwijl we tegelijkertijd trouw blijven aan onze missie om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken.”.

"Zo'n oprechte en unieke kunstvorm naar zulke verschillende plaatsen brengen is een prestatie voor Teatro Real, als resultaat van de inzet voor cultureel erfgoed. Het promoten en ontwikkelen van zo’n ambitieus project is niet alleen een plicht voor de podiumkunsten, maar ook voor toeschouwers over de hele wereld”, aldus Ignacio García-Belenguer, CEO van Teatro Real.

SO-LA-NA Entertainment, de benchmark in het maken en produceren van exclusieve live-optredens, heeft deze 65 minuten durende live-presentatie gecreëerd, waarin het publiek verwend zal worden met een uitbarsting van rauwe passie en emotie door bekroonde Spaanse artiesten zoals dansers Amador Rojas en Yolanda Osuna, zangers Manu Soto en Bernardo Miranda, gitarist José Tomás Jiménez, blazer Sergio de Lope op fluit en saxofoon, en percussionist Lolo Plantón. Meer informatie over Authentic Flamenco is te vinden op authenticflamencoshow.com

Informatie

Locatie: Concert Noble (Aarlenstraat 82, 1000 Brussel, België)

Data en tijden: Van 12 t/m 28 mei zijn er van vrijdag t/m zondag verschillende sessies beschikbaar

Tickets: Vanaf €35 per persoon

Foto's: Hier beschikbaar

Perscontact: press.authenticflamenco@feverup.com

Over Fever

Fever is het toonaangevende wereldwijde platform voor het ontdekken van live-entertainment, dat sinds 2014 miljoenen mensen heeft geholpen de beste ervaringen in hun steden te ontdekken. Met als missie om de toegang tot cultuur en live-entertainment te democratiseren via zijn platform, inspireert Fever gebruikers om te genieten van unieke lokale ervaringen en evenementen, van immersieve tentoonstellingen, interactieve theater ervaringen en festivals tot moleculaire cocktail pop-ups, terwijl het de makers met data en technologie in staat stelt om ervaringen over de hele wereld te creëren en uit te breiden.

Over Teatro Real, The Royal Opera of Madrid

Een van de belangrijkste culturele instituties van Spanje, Teatro Real, The Royal Opera of Madrid, is meer dan tweehonderd jaar geleden opgericht door koning Ferdinand VII. In 1990 werd het theater gesloten voor een technische en architectonische make-over, waarna het getransformeerd werd tot een model-podiumkunstengebouw, met state-of-the-art theatertechnologie. Later in 1997 werd het ceremonieel geopend door de voorzitters van de Raad en de koning en koningin van Spanje, waarna het een van de belangrijkste operatheaters in Europa is geworden, niet alleen vanwege het uitstekende artistieke programma en de kwaliteit van het koor en orkest, maar ook vanwege de activiteiten die in samenwerking met andere Spaanse culturele instellingen worden georganiseerd.  De ambitieuze onderwijs- en opleidingsprojecten van het Teatro Real (waaronder een project voor gehandicapte kinderen) zijn niet los te zien van een spectaculaire toename van het jonge publiek. Ook heeft het de afgelopen jaren een productieve dialoog ontwikkeld met verschillende muzikale genres. Met “Authentic Flamenco” is Teatro Real nu enorm actief in de verbreiding van flamenco, met een standaard reeks aan shows in zijn “tablao” in de Ballroom. In mei 2021 werd de The Royal Opera of Madrid bekroond als 's werelds beste operagezelschap tijdens de International Opera Awards.

About Fever

Fever is the leading global live-entertainment discovery platform which has helped millions of people discover the best experiences in their cities since 2014. With a mission to democratize access to culture and entertainment in real life through its platform, Fever inspires users to enjoy unique local experiences and events, from immersive exhibitions, interactive theatrical experiences, and festivals to molecular cocktail pop-ups, while empowering creators with data and technology to create and expand experiences across the world.

Contact details

Related topics

Receive exclusive news

Are you a journalist or do you work for a publication?
Sign up and request access to exclusive news.

Request access

Receive Fever news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually