Authentic Flamenco keert deze herfst terug naar Brussel

Dit geprezen spektakel, een samenwerking tussen het Madrileense Teatro Real -het Koninklijk Theater, Fever en SO-LA-NA, zal voor een tweede jaar op rij terugkeren naar de Belgische hoofdstad als onderdeel van een nieuwe wereldtournee.

AF 24 7.jpg
  • jpg

Brussel, 27 juni 2024 – Na het succes van de vorige wereldtournee van Authentic Flamenco vorig jaar, bundelen Het Koninklijke Theater van Madrid, een van de meest prestigieuze instellingen voor kunst en entertainment in Europa, en Fever, het wereldwijde platform voor de ontdekking van entertainment en vrijetijdsbesteding, opnieuw hun krachten voor een tweede wereldtournee. Dit najaar zal Authentic Flamenco, een vertoning van de magie en passie van flamenco, terugkeren naar Brussel voor twee exclusieve voorstellingen op 13 en 14 september in het Cultureel Centrum van Oudergem, met deze keer Amador Rojas als headliner.


Tijdens een 65 minuten durende show, geproduceerd door SO-LA-NA Entertainment, zal het publiek getuige zijn van de uitdrukking van pure passie en emotie. Dit jaar zullen de bekroonde Spaanse dansers Amador Rojas en Nazaret Reyes, samen met zangers José Aser en Juan Carrasco (Juañarito), en muzikanten Rubén Campos op gitaar en Felipe Maya op percussie, het podium betreden.


Dit meeslepende evenement, dat het rijke erfgoed van de flamenco in het zonnetje zet, sluit volledig aan bij de belangrijkste missie van Fever: cultuur en live-entertainment activiteiten voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken. Deze tour zal het hele jaar door meer dan 40 steden bezoeken, van Noord-Amerika tot Azië, Europa en het Midden-Oosten. 


Tickets zijn nu beschikbaar via de officiële website van Authentic Flamenco en op het Fever-platform.


Praktische Informatie

Locatie: Cultureel Centrum van Oudergem (Boulevard du Souverain 183, Auderghem, 1160)

Data en tijden: 13 september om 18:30 en 21:00, en 14 september om 15:00, 18:00 en 20:30

Duur: ongeveer 65 minuten

Tickets: vanaf 29€ per persoon exclusief beschikbaar op het Fever-platform

Leeftijdsvereiste: alle leeftijden zijn welkom. Kinderen onder de 16 jaar moeten worden begeleid door een volwassene

Toegankelijkheid: deze shows zijn rolstoeltoegankelijk

Foto’s: beschikbaar hier.

Perscontact: press.authenticflamenco@feverup.com 


Over Teatro Real, Het Koninklijke Theater van Madrid

Een van de belangrijkste culturele instituties van Spanje, Teatro Real, The Royal Opera of Madrid, is meer dan tweehonderd jaar geleden opgericht door koning Ferdinand VII. In 1990 werd het theater gesloten voor een technische en architectonische make-over, waarna het getransformeerd werd tot een model-podiumkunstengebouw, met state-of-the-art theatertechnologie. Later in 1997 werd het ceremonieel geopend door de voorzitters van de Raad en de koning en koningin van Spanje, waarna het een van de belangrijkste operatheaters in Europa is geworden, niet alleen vanwege het uitstekende artistieke programma en de kwaliteit van het koor en orkest, maar ook vanwege de activiteiten die in samenwerking met andere Spaanse culturele instellingen worden georganiseerd.  De ambitieuze onderwijs- en opleidingsprojecten van het Teatro Real (waaronder een project voor gehandicapte kinderen) zijn niet los te zien van een spectaculaire toename van het jonge publiek. Ook heeft het de afgelopen jaren een productieve dialoog ontwikkeld met verschillende muzikale genres. Met “Authentic Flamenco” is Teatro Real nu enorm actief in de verbreiding van flamenco, met een standaard reeks aan shows in zijn “tablao” in de Ballroom. In mei 2021 werd de The Royal Opera of Madrid bekroond als 's werelds beste operagezelschap tijdens de International Opera Awards.


About Fever

Fever is the leading global live-entertainment discovery platform which has helped millions of people discover the best experiences in their cities since 2014. With a mission to democratize access to culture and entertainment in real life through its platform, Fever inspires users to enjoy unique local experiences and events, from immersive exhibitions, interactive theatrical experiences, and festivals to molecular cocktail pop-ups, while empowering creators with data and technology to create and expand experiences across the world.

Contact details

Related topics

Receive exclusive news

Are you a journalist or do you work for a publication?
Sign up and request access to exclusive news.

Request access

Receive Fever news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually