Candlelight breidt uit naar de Belgische kust met sfeervolle concerten in Plopsaland De Panne

Fever’s internationale concert series trekt verder door in West Vlaanderen, waar vanaf 20 september Studio 100 Theater de backdrop zal zijn voor deze multisensoriële voorstellingen.

2022_10_07_Ateneo_MADRID_SP_064_.jpg
  • jpg

De Panne, 16 September 2024 - Na een aantal Vlaamse steden te mogen verlichten met duizenden kaarsjes en klassieke muziek ‘met een twist’, waaronder Brugge, Antwerpen en Hasselt brengt Fever, het toonaangevende ontdekkingsplatform van live-entertainment en vrijetijdsbesteding, de Candlelight-concerten naar meer unieke locaties aan de Belgische kust. Deze reeks speciale optredens begint met concerten gewijd aan Queen, een combinatie Coldplay met Imagine Dragons en Vivaldi. Deze verdere uitbreiding in Vlaanderen volgt na het succes van Candlelight, dat het publiek in meer dan 150 steden over de hele wereld heeft weten te betoveren.

De eerste concerten aan de Belgische kust zullen Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne verlichten met een zee van kaarsen, waardoor het publiek zich volledig kan onderdompelen in aangepaste programma's vanaf 20 september. Dit innovatieve format voor klassieke muziekoptredens nodigt een breder publiek uit, dat wellicht nog nooit een klassiek concert heeft overwogen, om dit genre te ontdekken.


De Candlelight-concerten zijn een reeks originele muziekconcerten gecreëerd door Fever om klassieke muziek toegankelijker te maken. Dit innovatieve formule presenteert een unieke live muziekervaring door middel van een gevarieerd aanbod van programma's voor alle smaken, gespeeld door lokale muzikanten op verschillende prachtige locaties, waar de ruimte en artiesten verlicht worden door duizenden kaarsen. 


Deze concerten staan erom bekend klassieke muziekuitvoeringen verder te brengen dan de traditionele muziekzalen en concertzalen en naar unieke en toegankelijke locaties te brengen die deel uitmaken van de culturele scene van de stad of regio. Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne is een perfecte match voor Candlelight, omdat het niet alleen een buitengewone en toegankelijke locatie biedt voor een klassieke muziek belevenis, maar ook een rijke culturele waarde heeft dankzij de iconische Studio 100-kinderfiguren die al generaties lang deel uitmaken van de Vlaamse cultuur. 


Het concept was oorspronkelijk gereserveerd voor klassieke muziekconcerten. Stukken van de beste componisten, zoals Vivaldi, Mozart en Chopin zouden het merendeel van de muziek uitmaken. Vandaag de dag is de muzieklijst echter uitgebreid met veel verschillende thema's en genres, zoals tributes aan hedendaagse artiesten zoals Queen, ABBA, Coldplay en Ed Sheeran. Ook concerten gewijd aan anime, filmsoundtracks en andere interessante thema's maken nu de dienst uit. Hiernaast is deze multisensorische ervaring ook geëvolueerd naar verschillende elementen, zoals balletdansers of luchtacrobaten, en andere genres, zoals jazz, soul, opera, flamenco en meer.


Voor meer informatie over de Candlelight-concerten, klik hier.

Vind hier tickets voor concerten aan de Belgische kust.

Download hier foto's van het concept.


Candlelight: Een tribute aan Queen

Locatie: Studio 100 Theater De Panne (De Pannelaan 68, De Panne, 8660)

Datum en tijd: 20 september om 19:00

Muzikanten: Strijkkwartet - Ensemble Marolles


Candlelight: Coldplay VS Imagine Dragons

Locatie: Studio 100 Theater De Panne (De Pannelaan 68, De Panne, 8660)

Datum en tijd: 20 september om 21:00

Muzikanten: Strijkkwartet - Ensemble Marolles



About Fever

Fever is the leading global live-entertainment discovery platform which has helped millions of people discover the best experiences in their cities since 2014. With a mission to democratize access to culture and entertainment in real life through its platform, Fever inspires users to enjoy unique local experiences and events, from immersive exhibitions, interactive theatrical experiences, and festivals to molecular cocktail pop-ups, while empowering creators with data and technology to create and expand experiences across the world.

Contact details

Related topics

Receive exclusive news

Are you a journalist or do you work for a publication?
Sign up and request access to exclusive news.

Request access

Receive Fever news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually